Veelgestelde vragen over Kundalini Reiki

Wat is het verschil met "gewone" reiki?

Kundalini Reiki is een aanvulling op Usui Reiki. Kundalini Reiki kun je dus toepassen náást je reguliere reiki-beoefening. Maar kennis van gewone reiki is niet verplicht of vereist!
Voornaamste verschillen zijn: er zijn geen handposities en geen symbolen. De energie voelt ongeveer hetzelfde, maar de kundalini reiki energie werkt vooral in op je chakra's en het kanaal dat door de ruggegraat loopt, van de stuit tot de kruin. Daarbij reinigt het ook de chakra's.
Kundalini reiki stroomt net als gewone reiki alsof het een eigen intelligentie heeft. Zodra je de technieken beheerst en bent ingewijd, kun je de energie laten stromen, net als bij Usui Reiki het geval is.

Wat is een afstandsinwijding?

Een inwijding is een overdracht van energie. De Kundalini Reiki inwijding is wat dat betreft vergelijkbaar met de traditionele reiki inwijding, hoewel de techniek wel anders is. Instructies voor het aanvragen en ontvangen van de inwijdingen vind je in het e-book met alle handleidingen en technieken.
De inwijding op afstand doet niet onder voor een "live" inwijding in groepsverband. Sterker nog, veel cursisten ervaren de afstandsinwijding als prettiger en krachtiger omdat ze die in alle rust thuis in hun eigen omgeving kunnen ontvangen, zonder extra drukte en prikkels (en reistijd!) die een cursusdag met zich mee kan brengen.

Is het goed om eerst "gewone" reiki te leren?

Het kan, maar het hoeft niet. Gewone reiki brengt je ervaring met energiewerk, handoplegging en handposities. Kundalini Reiki kent eigenlijk maar één handpositie, maar met de basiskennis van reiki kun je wel iets beter inspelen op de persoonlijke behoefte en lichamelijke constitutie van zowel jezelf als anderen. Maar nogmaals, iedereen kan Kundalini Reiki leren en ervaren.

Is Kundalini Reiki wel veilig, of is het te intens voor mij?

Kundalini Reiki brengt je persoonlijke energie en de kundalini-stroom op gang, en dat kan intens zijn. Tegelijkertijd kun je jezelf ondersteunen met reiki en deze nieuwe technieken. Reiki brengt ons eigenlijk nooit meer dan wij aankunnen en zelf toelaten. Maar dat betekent niet dat de inzichten en emoties die vrijkomen, niet enerverend en intens zijn. Ga dus voor jezelf na of jij klaar bent voor deze nieuwe stap op je spirituele pad. Zit je in een intense of heftige levensfase, of heb je psychische problematiek, dan raden we af om deze cursus te volgen.

Hoe zit het met begeleiding bij de thuisstudie?

Er is een telefonisch reiki spreekuur waar je iedere werkdag terecht kunt met vragen over reiki en healing. Je kunt je vragen ook via e-mail stellen. Net zoals reiki-docenten die een klas of weekend-workshop geven, is de begeleiding door Bas enthousiast, persoonlijk, praktisch en inspirerend.

Waarom een e-book en geen echt boek?

Het e-book heb je na afronding van de betaling via iDEAL of PayPal direct in je mailbox, zodat je ook direct kunt beginnen. Een echt boek is duur om te maken, en mede door de verzendkosten zou de prijs van de cursus in dat geval flink omhoog moeten gaan. We willen de kosten graag zo laag mogelijk houden, om Kundalini Reiki voor iedereen toegankelijk te maken. Veel mensen printen het e-book zelf uit, op die manier ben je met het lezen ervan niet gebonden aan je pc, laptop of tablet.